ТЕСТ

за урина

Organic acid test

Много генетични нарушения се причиняват от производството на неефективен ензим, който реагира по-бавно от обичайното, което води до натрупване на метаболитен междинен продукт.

Клиничните прояви от присъствието на органични киселини варират в широки граници и могат да включват изоставане и/или забавяне на умствено развитие, хипо – или хипергликемия, енцефалопатия, летаргия, хиперактивност, гърчове, дерматит, дисморфични черти на лицето, микроцефалия, анемия и/или имунна недостатъчност с чести инфекции, кетоза и/или лактатна ацидоза, слух, реч или зрителни увреждания, периферна невропатия, внезапно кардиореспираторно спиране, гадене.  Много органични киселини са свързани с леко до значително повишаване на плазмения амоняк.

Редица органични киселини директно или индиректно показват недостиг на критични витамини като витамин В12, пантотенова киселина, биотин и други. Един от най-важните приложения на теста за органични киселини е индикатор за дисбиоза, необичаен свръхрастеж на дрожди и бактерии в чревния тракт. Някои от тези бактериални странични продукти от червата влизат в кръвния поток и могат да променят метаболизма на невротрансмитерите, например допамин.

Urine amino acids

Тестът помага при идентифицирането на аминокиселинния баланс, стомашно-чревните дисфункции, формите на протеинова непоносимост, витаминни и минерални недостатъци, бъбречна и чернодробна дисфункция, психиатрични аномалии, чувствителност към възпалителен отговор и оксидативен стрес, намалени детоксикационен капацитет и много други присъщи и придобити нарушения в метаболизма на аминокиселините. Анализът на урината дава повече информация относно загуба на аминокиселини и анормален метаболизъм, свързан с ко-факторни недостатъци.

Анализът на аминокиселините осигурява фундаментална информация за адекватността на хранителните вещества, включително качеството и количеството на хранителния протеин, храносмилателните разстройства и дефицитите на витамини и минерали – особено фолиева киселина, метаболизъм на В12, В6, цинк и магнезий. Освен това, аминокиселинният анализ предоставя важна диагностична информация за чернодробната и бъбречната функция, наличието на прекурсори на невротрансмитери, детоксикационен капацитет.

Този тест е полезен при: Разстройства на аутистичния спектър,  сърдечно-съдови заболявания, депресия и тревожност,  храносмилателни нарушения, епилепсия, умора, хипертония, безплодие, безсъние, функция на бъбреците, хранителни недостатъци, ревматоиден артрит.

Neopterin/Biopterin profile urine test

Нормалните нива на тетрахидробиоптерин са необходими за синтеза на допамин и серотонин, критични невротрансмитери за изпълнителна умствена функция, настроение и други функции. Присъствието на ВН4 също спомага за смекчаване на някои от произвежданите реактивни кислородни видове, които могат да се появят вторично по отношение на циркулационната функция на урея. Това измерване на биоптерин би било полезно при оценката на необходимостта от допълнителни естествени източници за поддържане на нормалния здрав BH4.

Нуждаете се от професионален съвет?

позвънете на (+359) 896 707 366