ТЕСТ на коса

за тежки метали

Hair Elements Test

Анализът на минералите в косата осигурява уникално отчитане на нивата на тежки метали и минерали в клетките за период от няколко месеца. Токсичността на тежки метали, причинена от увеличаването на замърсяването и използването на химикали в промишлеността, е нарастваща заплаха за нашето здраве и развитие на нашите деца. Високите нива на токсични метали, депозирани в телесните тъкани и впоследствие в мозъка, могат да причинят значителни неврологични увреждания. Очевидно е, че загубата на хомеостатично равновесие между хранителните вещества оказва неблагоприятно въздействие върху здравето.

Анализът на елементите на косата предоставя важна информация, която, заедно със симптомите и други лабораторни стойности, може да помогне при ранна диагностика на физиологични разстройства, свързани с метаболизма на съществените и токсични елементи.

Този анализ е ценен дотолкова, че да покаже физиологичен излишък, дефицит или лошо разпределение на елементите. Не трябва да се разглежда като самостоятелен диагностичен тест за функцията на съществените елементи и трябва да се използва заедно със симптомите на пациента и други лабораторни тестове.

Хранителните елементи, включително магнезий, хром, цинк, мед и селен, са задължителни фактори за стотици важни ензими, а също така са от съществено значение за нормалните функции на витамините.

Нивата на минералите и техните сравнителни отношения (съотношения) определят колко добре функционират вашите клетки и влияят върху физическите и когнитивните резултати. Целта е да се коригира химията на тялото и да се подобри функционирането на клетките, като теста служи като ръководство за въвеждане на целеви добавки.

Тежките метали се конкурират на молекулярно и клетъчно ниво с хранителни минерали. Анализът на минералите на косата разкрива и обяснява причините за много здравни симптоми и заболявания, чиито основни причини са свързани с недостига на храна, минералните дисбаланси и тежките метали и химическата токсичност.

Минералите участват в почти всички ензимни реакции в организма. Без ензимна активност животът не съществува. Основата на здравето е в адекватния прием на минерали и съотношенията на идеалните минерали. Всичко друго, което правите за здравето си е добро, но минералите трябва да бъдат основата и приоритета.

При условие, че тестването се извършва от реномирана лаборатория, процедурата се извършва правилно и пробата се обработва от професионално обучен персонал, то се счита за прецизен аналитичен метод за определяне на хранителни и токсични елементи. Това решава по-голямата част от здравните проблеми, които хората напразно се опитват да коригират с други средства.

Прецизният аналитичен метод за определяне на нивата на минералите в косата е много сложна техника: когато се изпълнява според изискванията на стандартите и се тълкува правилно, може да се използва като скринингова помощ за определяне на минерални дефицити и/или дисбаланси. Теста представлява икономичен и чувствителен индикатор за дългосрочните ефекти от диетата, стреса, експозицията на токсични метали и тяхното въздействие върху минералния баланс на вас или вашето дете, което е трудно да се получи чрез други клинични тестове.

Ето защо е много по-добре да балансирате биохимията интелигентно с помощта на минералния анализ на косата. Интелигентното биохимично балансиране е просто: въвеждане на богата на хранителни вещества диета, целенасочена хранителна добавка, детоксикация и обучение за избягване на неща, които ви причиняват вреда.

Ползите включват подобрена когнитивна функция, повече енергия, коригиране на метаболизма (загуба на тегло), емоционална стабилност и по-голяма устойчивост на стрес.

Нуждаете се от професионален съвет?

позвънете на (+359) 896 707 366